Startsidan
>
Referenser
>
>
Investmentbolaget Seafire förvärvar bolaget Borö Pannan

Investmentbolaget Seafire förvärvar bolaget Borö Pannan

Investmentbolaget Seafire förvärvar bolaget Borö Pannan, där systerbolaget ESC d.o.o ingår, för upp till 140 miljoner kronor. Tillträdet skedde 1 februari 2023. Länia Företagsförmedlings Stefan Bohm i Luleå fungerade som rådgivare för säljaren genom hela processen.

Borö är en industrikoncern som utvecklar och tillverkar ett brett sortiment av främst värmeprodukter. Koncernen har sitt huvudkontor i Kalix och tillverkar ackumulatortankar, varmvattenberedare, samt specialtankar. I förvärvet ingår systerbolaget ESC d.o.o (”ESC”) baserat i Breza, Bosnien, som är specialiserat på kopparklädda varmvattenberedare och bufferttankar. Kunderna är framför allt ledande värmepumptillverkare i norra Europa men även VVS-grossister i Norden. De båda bolagen har haft en stark tillväxt de senaste två åren, och omsatte cirka 136 miljoner kronor med ett ebitda-resultat på cirka 17 miljoner kronor räknat rullande tolv månader per 30 september 2022.

Säljare av Borö och ESC är Ellinor Rönnkvist som efter försäljningen kommer kvarstå som VD. Processen startade upp under senvåren 2022, och lockade ett stort antal kvalificerade intressenter. Ellinors förhoppning var att hitta en bra partner att utveckla bolaget tillsammans med efter att bolagets grundare, tillika Ellinors far, Bo Rönnkvist valt att gå i pension.

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu