Startsidan
>
Referenser
>
>
Instalco förvärvar SMT Norrbotten AB

Instalco förvärvar SMT Norrbotten AB

Instalco förvärvar SMT Norrbotten AB och förstärker därmed sitt erbjudande inom industriområdet. Bolaget är verksamt inom tillverkning och reparation av stålkonstruktioner, montage och industriservice. SMT har 17 anställda och omsätter cirka 40 miljoner. 

SMT med huvudkontor i Luleå verkar främst i Norrbotten och Västerbotten och erbjuder med kunder i huvudsak inom gruv-, stål- och pappersindustrin samt sjöfart och kommuner och landsting. Bolaget erbjuder service- och underhållstjänster inom industriprojekt samt partnerskap för industrikunder.

Ägarna av SMT hade egentligen inga direkta planer på att ändra ägandet av bolaget i närtid. Samtidigt hade tankarna börja att gro.

-Det händer mycket i vårt närområde, och stora investeringar är på gång. Än så länge är mycket i sin linda, och vi kände att vi behöver komma in i något större och starkare på sikt. När Länia presenterade Instalco kändes det direkt bra. Vi hade ett flertal möten, och till slut var valet ganska enkelt runt vilken väg vi skulle gå, säger Janne Palo, vd i SMT.

För Instalcos del är kommer förvärvet rätt i tid, och inom rätt affärsområde:

-Det har är ett mycket strategiskt förvärv för oss då SMT är verksamma i ett område där vi länge har velat etablera en starkare närvaro. Norra norrlandskusten är ett expansivt område där det planeras för stora investeringar inom industriområdet de kommande åren. SMT kommer att passa väl in i vår industrigrupp, säger Johan Larsson, divisionschef Instalco Norr.

Instalco förvärvade 100% av aktierna och tillträdde den 28 mars.

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu