Startsidan
>
Referenser
>
>
Garga Group förvärvar Vännäs Verkstads

Garga Group förvärvar Vännäs Verkstads

Investmentbolaget Garga Group AB förvärvar samtliga aktier i specialtillverkaren Vännäs Verkstads AB i Vännäs. Säljaren MaxSegerljung stannar kvar i bolaget en tid, och blir även minoritetsägare i Garga Group. Länia Företagsförmedlings Stefan Bohm fungerade som säljarens rådgivare genom processen.

Max Segerljung har under snart 13 års tid utvecklat bolaget från att ha varit en kvalitetsverkstad med en omsättning om runt 10 mkr, till att vara en högteknologisk verkstad med fokus på unika lösningar och hög kvalitet. Bolaget omsätter idag runt 50 mkr.

- Jag har haft en fantastisk resa med Vännäs Verkstads, som redan när jag kom in i bilden var kunniga inom industritillverkning. Med nya investeringar och uppgradering av teknik har vi lyckats skapa en unik producent som kombinerar hantverkskunnande med moderna produktions-tekniker såsom 3D-print.

Segerljungs har under de senaste åren funderat en hel del runt framtiden och hur bolaget ska utvecklas. Det beslut han landade var att försöka hitta en ny ägare som kan utveckla bolaget i samma anda. Länia fick i uppdrag att hitta intressenter med en lokal förankring som delade Max Segerljungs vision om ett fortsatt kvalitetsdrivet bolag i teknologisk framkant med fokus på unika lösningar. Länia jobbade strategiskt mot att finna starka ägare med en lokal förankring. Resultatet blev ett flertal kvalificerade intressenter. Säljaren valde till slut  Garga Group och människorna bakom Garga som förvärvare av bolaget.

-Det känns bra att lämna över stafettpinnen till Garga Group att leda det fortsatta utvecklingsarbetet, säger Max Segerljung, VD och säljare av Vännäs Verkstads.

Max Segerljung säljer samtliga aktier i Vännäs Verkstads AB, och blir i samband med förvärvet delägare i Garga Group.

En högteknologisk tillväxtresa

Vännäs Verkstads blir därmed det fjärde portföljbolaget i Garga Group, och förvärvsarbetet har utförts i samarbete med huvudägaren Treac AB.

- Vännäs Verkstads har gjort en riktig tillväxtresa och vi ser fram emot att vara en del av fortsättningen. Vi är imponerade av den tekniska höjden i bolaget och den kompetens personalen besitter, men även av professionalismen i bemötandet som ligger till grund för långsiktiga kundrelationer. Bolaget har fina kvaliteter som vi kommer att värna, säger Garga Group AB:s VD David Stenlund.

Ansvarig företagsmäklare var Stefan Bohm

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu