Startsidan
>
Referenser
>
>
Börsnoterade Atvexa AB har genom dotterbolag förvärvat Ask & Embla Förskolor AB på Södermalm i Stockholm och förskolan Äventyret i Tibble-Kungsängen

Börsnoterade Atvexa AB har genom dotterbolag förvärvat Ask & Embla Förskolor AB på Södermalm i Stockholm och förskolan Äventyret i Tibble-Kungsängen

Ask & Embla Förskolor AB driver förskolor på fyra enheter på Södermalm i Stockholm. Totalt har de ca 165 barn, fördelade på åtta avdelningar.
Gruppen drevs av sin ägare Tomas Sehlan, som var en av de första i Stockholm med att driva en privat förskola.
Sommaren 2020 började Tomas fundera på att gå i pension och kontaktade då Länia för att planera en försäljning av sin verksamhet.
Samma höst gick vi ut på marknaden med bl a annons i Dagens Industri och hade personliga kontaktakter med potentiella köpare. Intresset för Ask & Embla var stort. Till slut föll valet på Atvexa genom TP Förskolor AB. Säljaren valde Atvexa på grund av att känslan av ömsesidig respekt och gemensamma värderingar kring barnens utveckling och fokus på verksamhetens utveckling var påtaglig genom hela processen, ett konkurrenskraftigt bud och en genomgående positiv atmosfär och smidig  process.
För Atvexas var Ask & Embla ett naturligt förvärv. Förskolorna passar mycket bra in i Atvexagruppen och TP Förskolor, berättar Claudia Lindström, ansvarig för affärsutveckling, mycket tack vare den kultur som säljaren byggt upp med sin personal men också för att vi i en affär fick fyra förskolor väl samlade på Södermalm.

I maj förvärvade Atvexa genom sitt dotterbolag Wåga & Wilja Förskolor AB, Förskolan Äventyret i Tibble-Kungsängen. Säljare var Hoppetossa AB, som ville fokusera mer geografiskt där man har andra etableringar. Förskolan Äventyret blir ett bra komplement till Wåga&Wiljas befintliga verksamhet, som söker förskolor som ligger nära varandra geografiskt för att säkra samverkan och utveckling genom mellan förskolorna, förklarar Claudia.

I båda transaktionerna var Länia Företagsförmedling rådgivare till säljarna genom Claes Trozelli och Göran Mönefors

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu