Startsidan
>
Referenser
>
>
Beijer Byggmaterial AB förvärvar Kakeldaxgruppen

Beijer Byggmaterial AB förvärvar Kakeldaxgruppen

Beijer Byggmaterial är Sveriges största bygghandelskedja med 83 byggvaruhus över hela landet. Nu breddar de sitt kunderbjudande inom kakel och klinker via förvärvet av Kakeldaxgruppen.

Kakeldaxgruppen är en av Sveriges största återförsäljare av kakel, klinker och badrumsinredning med elva butiker. Företaget har 85 medarbetare och hade 2020 en omsättning om 223 miljoner SEK. Bolagets lokala varumärken är Kakeldax, Kakelcentralen och Stigs Kakel.

– Precis som för Beijer är vårt fokus på proffskunderna och vi måste fortsätta att växa inom projekt- och byggkundsmarknaden för att stärka alla våra enheter i en tuff marknad, säger Johan Sandberg, VD på Kakeldaxgruppen och fortsätter: - Vi får nu en fantastisk möjlighet att ihop med Beijer utveckla och stärka oss inom flera spännande områden. Med vår kompetens inom keramik och med våra duktiga och engagerade medarbetare stärker vi Beijers kunderbjudande och ökar kundvärdet för alla plattsättarkunder.

Kakeldaxgruppen kommer att drivas som ett separat bolag under Beijer Byggmaterial och affären slutfördes i september 2021.

Patrik Alvhage och Göran Porse var säljarnas rådgivare genom hela processen.

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu