Startsidan
>
Företag till salu
>
>
Tillverkning inom träindustri
Plats
Södra Sverige
Omsättning
40-60 Mkr

Tillverkning inom träindustri

Det aktuella företaget har lång erfarenhet av produktion och olika typer av uppdrag inom träförädling. Man är i dagsläget främst fokuserade på hyvling av virke i olika dimensioner, men även sågning och kapning förekommer i verksamheten.

Bolaget har gott rykte som under åren skapats genom engagerade medarbetare, trogna kunder och mycket goda relationer med sina leverantörer.

Kunderna finns huvudsakligen i Norden och norra Europa inom ett par olika branscher. Företagets omsättning finns i intervallet 40–60 Mkr och har vuxit de senaste åren, vilket bidragit till skalfördelar och ökad lönsamhet. Rörelsemarginalen (EBIT) har de senaste två boksluten legat i häradet kring 15%.

Verksamheten bedrivs i egna ändamålsenliga lokaler med möjlighet att växa i. Tillsammans med en flexibel och välfungerande maskinpark finns kapacitet att öka tillverkning inom både befintliga och nya produktområden under en fortsatt tillväxtresa.

Försäljningen av företaget görs av åldersskäl och är planerad som en aktieöverlåtelse. Nuvarande ägare som arbetar i verksamheten ser positivt på att stanna kvar under en överlämningsperiod och bidrar gärna med kompetens och egna tankar kring utvecklingsmöjligheter.

Ytterligare information och prospekt lämnas efter undertecknande av sekretessförbindelse.

Vid frågor, kontakta ansvariga företagsmäklare.

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu