Öströö Fårfarm – välrenommerat utflyktsmål och lammproduktion

Plats
Halland
Omsättning
15-20 Mkr
Upplagt
19 maj 2023

Nu finns möjlighet att förvärva välrenommerade Öströö Fårfarm – en verksamhet som kombinerar det bästa av att driva ett ekologiskt lantbruk och lammproduktion med att vara ett populärt utflyktsmål.

Öströö Fårfarm är en charmig gård belägen i anslutning till natursköna Åkulla Bokskogar, strax söder om Varberg i Hallands län. Fårfarmen är ett av Hallands större besöksmål med grunden i ett ekologiskt lantbruk och lammproduktion där hela kedjan är samlad på gården. Gården har besökare från hela Sverige men också många från Europa och en del från övriga världen.

Utöver uppfödning av lamm och eget gårdsslakteri med styckning finns kompletterande verksamheter som årligen lockar över 50 000 besökare till Öströö. Det sker i form av lammsafari, mat & fika i fantastisk miljö, gårdsbutik med kött, chark och delikatesser, en hantverks- eller ”får-ateljé” med bland annat kläder, fårskinn, inredning och hemslöjd.

Det finns även möjligheter att fiska, hyra båt och vandra i de vackra intilliggande bokskogarna.

På gården, som arrenderas via sidoarrendekontrakt, finns välskötta byggnader och anläggningar som är anpassade för både djurhållning och besöksverksamhet. Utöver detta erbjuder de vidsträckta markerna på 150 hektar fina möjligheter till fortsatt expansion och utveckling.

Verksamheten leds och drivs med stort engagemang hos både ägare och personal. Företaget har haft en jämn och fin ekonomisk utveckling under lång tid. Bolaget har en omsättning på 15–20 Mkr, stabil ekonomi och levererar en bra lönsamhet.

Nuvarande ägare, som säljer av åldersskäl, söker en köpare som kan ta över och vill utveckla företaget och verksamheten vidare till nästa nivå.

Försäljningen är i första hand planerad som en aktieöverlåtelse gällande hela verksamheten, men ägarna är öppna för att diskutera olika lösningar och former för ett övertagande.

Ytterligare information och prospekt lämnas efter undertecknande av sekretessförbindelse.

Begärt pris: Kontakta ansvarig företagsmäklare för mer information.

Samtliga objekt till salu hittar du i Länias butik på bolagsplatsen och Objektvision
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2023 All Rights Reserved
crossmenu