Startsidan
>
Företag till salu
>
>
Matimportör och grossist med egna varumärken
Plats
Västra Götaland
Omsättning
250 Mkr

Matimportör och grossist med egna varumärken

Matimportör och grossist med över 30 år på marknaden. Nuvarande ägare har lagt grunden för verksamheten och satt ett koncept som fungerar. Strategiska investeringar under pandemin ger möjligheter till betydande ökning av lönsamheten under kommande år. Omsättningen för 2023 förväntas landa på cirka 250 miljoner kronor med EBIT på ca 4 %.

Bolaget har en stabil ekonomisk situation med stadig omsättning och god lönsamhet. Storkunder och restauranger står för 80 % av omsättningen och av det man säljer till dessa kunder står egna varumärken för 90 %. Samtliga större grossister till foodservice kunder finns bland bolagets kunder.
Övriga 20 % av försäljningen går till dagligvaruhandel, med produkter listade hos samtliga större aktörer, samt direkt till slutkonsument.
Sortimentet mot konsumenter innehåller en stor andel hållbara produkter.

Detta objekt har hög sekretess, vilket innebär att spekulanter skall skriva under sekretessunderlag  för att få ut prospektunderlaget. Vi önskar också en kortare presentation om spekulanten samt kort information om finansiell ställning för att kunna ha möjlighet att genomföra ovan förvärv.

Vid frågor kontakta nedan ansvarig rådgivare via mejl alternativt telefon.

Se fler företag till salu

Vill du sälja, köpa eller värdera företag?

Fyll i kontaktformuläret eller ring oss. Söker du en mäklare så hittar du kontaktuppgifterna på sidan om medarbetare.
Kontaktformulär - Dalarnas län
Trygghet, branschkännedom, lång erfarenhet och lokala kontakter, är några av de synpunkter vi hör från våra uppdragsgivare, när vi frågar varför valet föll på Länia.
Copyright Länia Företagsförmedling AB © 2024 All Rights Reserved
crossmenu